Firma założona we Włoszech w 1963 roku przez braci Lorenzo, Luigi i Paolo Cuppone. Od samego początku istotą firmy była produkcja pizzy i sprzętu do jej przygotowania. Dzięki licznym testom udało się opracować i opatentować maszyny i piece, które zrewolucjonizowały rynek przygotowywania pizzy.

Piece Cuppone posiadają sterowanie elektroniczne, zapewniające powtarzalność i precyzję wypieku. Dzięki specjalnej sondzie, piec utrzymuje temperaturę o +/- 1 st. co wpływa na szybkość reakcji pieca na spadki temperatury przy intensywnym wypieku pizzy. Precyzyjna technologia pomiaru temperatury wyróżnia piece Cuppone wśród konkurencji. Temperatura rozłożona jest równomiernie na całej powierzchni pieca co pozwala otrzymać idealny wypiek.

Nowy wymiar sterowania pozwala ustawić jednakową temperaturę w komorze pieca, a następnie regulować osobno zarówno moc grzałki górnej jak i dolnej.

Nie wiesz, co wybrać? Poradź się eksperta

Zadzwoń i zapytaj, chętnie doradzimy

Zapytaj o produkt

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu.