Pratica jest wiodącym producentem wyposażenia gastronomicznego i piekarniczego. Założona w 1991 roku, w Brazylii firma z powodzeniem rozwija produkcję innowacyjnych urządzeń dla sektora gastronomicznego i piekarniczego. W ofercie posiadają linię pieców hybrydowych charakteryzujących się niezwykłą szybkością.
Główną cechą pieców jest ich zdolność do jednoczesnej pracy z wieloma źródłami ciepła, skutkuje to bardzo szybkim podgrzaniem produktu. Dlatego potocznie nazywa się je w branży piecami hybrydowymi. Przygotowanie dania można zakończyć do 10 razy szybciej niż w tradycyjnym piekarniku. Źródłami ciepła są: mikrofale, uderzające z dużą prędkością, gorące powietrze oraz podczerwień w dolnej części piekarnika.
Dzięki tym funkcjom użytkownik może wstępnie zaprogramować określony program lub zestaw programów pieczenia, który pozwoli uzyskać pożądany efekt: opiekania, pieczenia i zarumienienia.
Główne cechy pieców konwekcyjno-mikrofalowych Pratica:
- Szybkość: dzięki technologii łączącej konwekcję, mikrofale i grill kwarcowy, przyspiesza proces pieczenia nawet o 70%
- Bezpłatna telemetria: Platforma IoT, IoK
- Bezpłatna baza przepisów wraz ze zdjęciami
- Elastyczność: piec nie wymaga okapu
- Oszczędność: najniższe zużycie energii w porównaniu do konkurencji.
- Menu w wielu wersjach językowych: (polski, angielski, hiszpański, francuski, niemiecki, portugalski, rosyjski, mandaryński, grecki).
Dzięki tym zaletom piece gastronomiczne Pratica są idealnym wyborem dla restauracji, piekarni, hoteli, barów z przekąskami, sklepów ogólnospożywczych, fast foodów i innych miejsc, wymagających szczególnie szybkiej obsługi.
Poznaj piece konwekcyjno-mikrofalowe Pratica i sprawdź w jaki sposób pomogą ci poszerzyć ofertę.