Czego będziesz potrzebować, aby móc w pełni zająć się produkcją soków?
Jeżeli planujesz rozpocząć produkcję soków tłoczonych metodą na zimno, warto zainwestować w profesjonalną wyciskarkę Cold Press, która pozwala na osiągnięcie maksymalnej wydajności i efektywności, gwarantując jednocześnie bezpieczeństwo obsługi oraz minimalizację zużycia prądu i energii. Zumex Mastery gwarantuje otrzymanie 110 litrów soku w ciągu 1 godziny pracy, a otrzymany produkt charakteryzuje się pożądanym smakiem i konsystencją.
A co jeżeli chciałbyś wprowadzić soki na bazie cytrusów? Zacznij od wyboru odpowiedniego modelu wyciskarki!
Wybór na rynku jest niezwykle szeroki. Marka Zumex proponuje urządzenie Speed S+ Plus, które z jeszcze większą wydajnością umożliwia otrzymanie świeżego i bezpiecznego bakteriologicznie soku, minimalizując straty surowca. Jest to wysokowydajne urządzenie, pozwalające na produkcję soku z 40 sztuk owoców w ciągu minuty. Wyciskarka Versatile Pro sprawdzi się idealnie jeżeli potrzebujesz urządzenia do samoobsługi. Jest to urządzenie, które pozwala w sposób w pełni bezpieczny otrzymać świeży sok, a jego obsługa jest bardzo intuicyjna. Model występuje także w wersji Cashless umożliwiającej płatność kartą.
Jeżeli nie planujesz produkcji na szeroką skalę, a soki mają stanowić jedynie część Twojej działalności warto zainwestować w sokowirówkę do owoców i warzyw Zumex Multifruit. Niewielkie urządzenie, intuicyjne w obsłudze wyposażone w nowoczesny system wirowania oraz sprawny system filtrowania pozwala na perfekcyjne wyciśnięcie soków z każdego surowca.
Warto pamiętać, że równie ważne jest odpowiednie przechowywanie, zarówno świeżego surowca jak i gotowego produktu. W tym celu niezbędne będą chłodnie oraz lodówki. Należy zachować odpowiednią drogę przejścia surowców:
1) dla produktu przed obróbką wstępną
2) „czysta” dla produktu końcowego.
Na linii surowca brudnego należy zapewnić odpowiedni stół dający możliwość przygotowania owoców i warzyw, a następnie głęboki wielokomorowy zlew, który umożliwi dokładne umycie, wyczyszczenie i opłukanie produktów. Przydatne mogą być stoły i wózki na kółkach do przechowywania i transportowania pustych, a następnie napełnionych butelek z sokiem.
To tylko niektóre wskazówki jak wprowadzić świeżo wyciskane soki do swojej oferty.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej jak zaplanować przestrzeń w lokalu aby spełniała wszystkie wymogi, a proces produkcji przebiegał w sposób jak najbardziej bezpieczny i komfortowy – skontaktuj się z nami. Nasi eksperci są do Twojej dyspozycji i odpowiedzą na wszystkie pytania. Pomogą dobrać odpowiednie urządzenia do Twoich możliwości lub od podstaw zaplanować Twoją działalność.
Kontakt:
info@best-cs.pl