Zapisz się do newslettera

Ważną kwestią jest odpowiedź na pytanie jaki rodzaj soków chcesz produkować: Czy będą to soki owocowe, warzywne czy może owocowo-warzywne? Jaki rodzaj surowca będziesz używać? Cytrusy, warzywa liściaste, a może korzeniowe? Czy produkcja soków będzie stanowić podstawę Twojej działalności czy będzie to jedynie dodatek? Odpowiedzi na te pytania powinny kierować Twoim dalszym wyborem. Marka Zumex proponuje rozwiązania na każdą potrzebę.

Czego będziesz potrzebować, aby móc w pełni zająć się produkcją soków? 

Jeżeli planujesz rozpocząć produkcję soków tłoczonych metodą na zimno, warto zainwestować w profesjonalną wyciskarkę Cold Press, która pozwala na osiągnięcie maksymalnej wydajności i efektywności, gwarantując jednocześnie bezpieczeństwo obsługi oraz minimalizację zużycia prądu i energii. Zumex Mastery gwarantuje otrzymanie 110 litrów soku w ciągu 1 godziny pracy, a otrzymany produkt charakteryzuje się pożądanym smakiem i konsystencją.

A co jeżeli chciałbyś wprowadzić soki na bazie cytrusów? Zacznij od wyboru odpowiedniego modelu wyciskarki! 

Wybór na rynku jest niezwykle szeroki. Marka Zumex proponuje urządzenie Speed S+ Plus, które z jeszcze większą wydajnością umożliwia otrzymanie świeżego i bezpiecznego bakteriologicznie soku, minimalizując straty surowca. Jest to wysokowydajne urządzenie, pozwalające na produkcję soku z 40 sztuk owoców w ciągu minuty. Wyciskarka Versatile Pro sprawdzi się idealnie jeżeli potrzebujesz urządzenia do samoobsługi. Jest to urządzenie, które pozwala w sposób w pełni bezpieczny otrzymać świeży sok, a jego obsługa jest bardzo intuicyjna. Model występuje także w wersji Cashless umożliwiającej płatność kartą.

Jeżeli nie planujesz produkcji na szeroką skalę, a soki mają stanowić jedynie część Twojej działalności warto zainwestować w sokowirówkę do owoców i warzyw Zumex Multifruit. Niewielkie urządzenie, intuicyjne w obsłudze wyposażone w nowoczesny system wirowania oraz sprawny system filtrowania pozwala na perfekcyjne wyciśnięcie soków z każdego surowca.

Warto pamiętać, że równie ważne jest odpowiednie przechowywanie, zarówno świeżego surowca jak i gotowego produktu. W tym celu niezbędne będą chłodnie oraz lodówki. Należy zachować odpowiednią drogę przejścia surowców:

1)  dla produktu przed obróbką wstępną

2) „czysta” dla produktu końcowego.
Na linii surowca brudnego należy zapewnić odpowiedni stół dający możliwość przygotowania owoców i warzyw, a następnie głęboki wielokomorowy zlew, który umożliwi dokładne umycie, wyczyszczenie i opłukanie produktów. Przydatne mogą być stoły i wózki na kółkach do przechowywania i transportowania pustych, a następnie napełnionych butelek z sokiem.

To tylko niektóre wskazówki jak wprowadzić świeżo wyciskane soki do swojej oferty.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej jak zaplanować przestrzeń w lokalu aby spełniała wszystkie wymogi, a proces produkcji przebiegał w sposób jak najbardziej bezpieczny i komfortowy – skontaktuj się z nami. Nasi eksperci są do Twojej dyspozycji i odpowiedzą na wszystkie pytania. Pomogą dobrać odpowiednie urządzenia do Twoich możliwości lub od podstaw zaplanować Twoją działalność.

Kontakt:
info@best-cs.pl

 


Ekspert
Best CS
Kategoria
Nowe możliwości
Tagi
Zumex, świeży sok, wyciskarki do owoców i warzyw

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu.