Tempo naszego życia zniechęca nas do poświęcania czasu na przygotowywanie i gotowanie wartościowych posiłków. To właśnie dlatego coraz częściej szukamy nowych, prostszych rozwiązań dietetycznych. Pojawia się luka, którą w łatwy sposób mogą wypełnić przedsiębiorstwa, punkty gastronomiczne oraz inne lokalizacje, a wszystko poprzez wzbogacenie oferty o soki wyciskane metodą Cold Press w opcji np. na wynos, sprzedaży oraz jako serwowane w lokalu.
Soki Cold Press - co to takiego?
Są to soki otrzymywane poprzez dokładne rozdrobnienie owoców lub warzyw, a następnie przejściu surowca przez prasę, która gwarantuje dokładne wyciśnięcie soku. Ta metoda pozwala na zachowanie jak największej ilości składników mineralnych i witamin. Otrzymany produkt zachowuje wysoką jakość, teksturę oraz smak identyczny do smaku przetwarzanego surowca. Wyciskając sok metodą na zimno otrzymujemy w 100% czysty, wartościowy oraz prozdrowotny produkt.
Czym się kierować przy wyborze odpowiedniej wyciskarki Cold Press?
Przede wszystkim jakością jej wykonania, bezpieczeństwem użytkowania, prostą obsługą oraz gwarancją wysokiej wydajności, a co za tym idzie – szybkim zwrotem kosztów zakupu. Zdecydowanym liderem na rynku wśród wszystkich wyciskarek jest Zumex Mastery. Sprawdzi się jako rozwiązanie:
- dla barów specjalizujących się w serwowaniu soków owocowych, warzywnych czy koktajli na ich bazie
- większych przedsiębiorstw, które na szeroką skalę zajmują się dystrybucją soków
- dla początkujących punktów, które dopiero rozpoczynają produkcję
- dla cateringów serwujących dietetyczne posiłki
Zumex Mastery to wszechstronne urządzenie. Perfekcyjnie sprawdzi się podczas wyciskania soku z owoców oraz warzyw miękkich, twardych i liściastych. Taka różnorodność wśród wyboru produktów pozwala na znaczne zwiększenie proponowanej oferty sprzedażowej oraz rozbudowanie menu np. o soki dedykowane.