Dystrybutor urządzeń gastronomicznych - Best CS - wyposażenia dla gastronomii
Zapisz się do newslettera

Na czele stają tutaj lody. Włoskie, na patyku, rzemieślnicze, sorbety…każdy poszukuje czegoś innego, ale wszystkich łączy jedno – chęć znalezienia ulubionego smaku. Dla nas najważniejsze jest odnalezienie odpowiedniej receptury!

Dzięki wykorzystaniu wypróbowanego przepisu, możemy uzyskać perfekcyjne produkty, charakteryzujące się pożądaną konsystencją, teksturą oraz smakiem. Ważne, aby był on sprawdzony i dopasowany do oczekiwań. Dlatego chcielibyśmy podzielić się naszymi dwiema ulubionymi recepturami na lody rzemieślnicze.

Lody mleczne, to najbardziej tradycyjna wersja, ale po dodaniu odpowiednich składników może zyskać nowy, niepowtarzalny smak. My proponujemy kawę z whisky i wiśnią:

               Mleko 3,2% - 2500 g

               Śmietana 30% - 600 g

               MPO – 140 g

               Cukier – 520 g

               Dekstroza – 80 g

               Baza „50” – 140 g

               Pasta Whiskey – 150 g

               Pasta kawa czarna – 200 g

               Variegato Amarena

Jeżeli szukasz bardziej orzeźwiającego, świeżego smaku, proponujemy świeże sorbety owocowe, tym razem mango-marakuja:

               Baza „50” – 140 g

               Woda – 1200 g

               Cukier – 650 g

               Dekstroza – 70 g

               Pulpa mango – 800 g

               Pulpa marakuja – 1200 g

               Sok z cytryny – 20 g

Chciałbyś spróbować? Nic prostszego! Połącz wszystkie składniki i sam zdecyduj, która wersja smakuje lepiej oraz zadowoli Twoich klientów.

Ekspert
Rafał Skrobek
Kategoria
Nowe możliwości
Tagi
lody rzemieślnicze, receptury, lody mleczne, sorbety

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu.