Dzięki wykorzystaniu wypróbowanego przepisu, możemy uzyskać perfekcyjne produkty, charakteryzujące się pożądaną konsystencją, teksturą oraz smakiem. Ważne, aby był on sprawdzony i dopasowany do oczekiwań. Dlatego chcielibyśmy podzielić się naszymi dwiema ulubionymi recepturami na lody rzemieślnicze.
Lody mleczne, to najbardziej tradycyjna wersja, ale po dodaniu odpowiednich składników może zyskać nowy, niepowtarzalny smak. My proponujemy kawę z whisky i wiśnią:
Mleko 3,2% - 2500 g
Śmietana 30% - 600 g
MPO – 140 g
Cukier – 520 g
Dekstroza – 80 g
Baza „50” – 140 g
Pasta Whiskey – 150 g
Pasta kawa czarna – 200 g
Variegato Amarena
Jeżeli szukasz bardziej orzeźwiającego, świeżego smaku, proponujemy świeże sorbety owocowe, tym razem mango-marakuja:
Baza „50” – 140 g
Woda – 1200 g
Cukier – 650 g
Dekstroza – 70 g
Pulpa mango – 800 g
Pulpa marakuja – 1200 g
Sok z cytryny – 20 g
Chciałbyś spróbować? Nic prostszego! Połącz wszystkie składniki i sam zdecyduj, która wersja smakuje lepiej oraz zadowoli Twoich klientów.