Od czego zależy smak i aromat kawy z ekspresu kolbowego?
Walory parzonego napoju są uzależnione od wielu czynników, takich jak: ciśnienie wody i jej temperatura, ilość ziaren i stopień ich zmielenia oraz poziom wypalenia kawyUmiejętność właściwego dobrania tych parametrów jest gwarancją satysfakcjonującego efektu końcowego. Jeśli ekspres kolbowy nie jest wyposażony w młynek, warto dokupić go, aby używać świeżo zmielonych ziaren. Nowoczesne sprzęty mogą posłużyć nie tylko do sporządzania klasycznego espresso. System mleczny, w postaci karafki lub dyszy manualnej umożliwia serwowanie różnych wersji napojów ze spienionym mlekiem, np. cappuccino i latte.
Postaw na kompleksową obsługę, gwarantowaną przez profesjonalistów z Best CS!
Rozumiemy, że urządzenie do parzenia kawy to jedna z kluczowych inwestycji, jakich dokonasz w swojej kawiarni czy też restauracji. Dlatego oferujemy wysokiej klasy ekspresy do kawy kolbowe włoskiej marki Dalla Corte. Podnieś prestiż swojego lokalu i skontaktuj się z nami. Chętnie doradzimy w wyborze urządzenia dostosowanego do Twojego biznesu. Zaproponujemy montaż, specjalistyczne szkolenia baristyczne i opiekę serwisową. Zapraszamy!